Wie zijn wij?
Werkwijze
Vergoedingen
Contact

Wie zijn wij?

Mieke Eberts

Ik werk al mijn hele leven met kinderen. Eerst jaren bij kinderen met een verstandelijke beperking, daarna leidde ik een Peuterspeelzaal. Vanuit mijn oneindige belangstelling vóór en diepe interesse ín kinderen ging ik mij steeds meer verdiepen in kinderen en jongeren met sociaal-emotionele problemen.


Dit heeft er toe geleid dat ik uiteindelijk Kindercounselor⁄Kindercoach ben geworden en daarna Integratief Kinder-en Jeugdtherapeut.

Kinderen hebben een enorme puurheid, levenskracht en verwondering waar ik nog iedere dag van leer. Kortom: ik heb een prachtig vak! Ik voer mijn eigen Kinder-en Jeugdpraktijk praktijk Typisch Jij in Wijk bij Duurstede.

Vanuit onze beiden praktijken geven Anja van de Weerd en ik samen De Leeuwentraining: een sociaal-emotionele vaardigheidstraining met net dat beetje meer, wat juist het verschil maakt!

Naast mijn werk als Kinder-en Jeugdtherapeut ben ik ook samen met Anja de trotse oprichter van de landelijke Stichting Aandacht voor Pesten . Deze Stichting zet zich in voor iedereen van jong tot oud die te maken krijgt of heeft gehad met het onderwerp pesten.

Ik hoop weer veel kinderen te kunnen helpen op De Leeuwentraining!

Anja van de Weerd

Ik ben Integratief Kinder- en Jeugdtherapeut en tevens Integratief Kindercoach en Kindercounselor. In de gemeente Renkum heb ik een Kinder- en Jeugdpraktijk genaamd Blij met JeZelf. Kinderen, jongeren, ouders en instellingen kunnen bij mij terecht voor advies, coaching en therapie. Ik werk o.a. met dierondersteunende therapie. Hierbij zet ik mijn psychosociale hulphond(en) in.


Mijn praktijk heet Blij met JeZelf omdat ik het iedereen gun blij te zijn met jezelf. Blij met de relatie die je hebt met het Zelf in je. Blij te zijn met wie je bent. Blij te zijn met het feit dat je van belang bent. Voor jezelf en voor de ander, of je nu gezond of niet zo gezond bent.

In, en ook buiten mijn werk hecht ik grote waarde aan: vertrouwen, je veilig kunnen voelen, verbondenheid met mens en dier, respect voor de ander, mildheid jegens jezelf, humor en creativiteit.

Ik heb heel bewust gekozen om een Integratief therapeut te zijn. Er zijn zoveel factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan en het instand houden van een probleem. Dat is een van de redenen waarom ik de betrokkenheid van de ouder(s) en school belangrijk vind.

Ook werk ik graag samen met verschillende disciplines zoals jeugdzorg, huisarts, kinderpsychiater en collega-therapeuten.

Naast mijn werk als Kinder- en Jeugdtherapeut ben ik samen met Mieke oprichter van de landelijke non-profitorganisatie de Stichting Aandacht voor Pesten . Deze organisatie houdt zich bezig met het thema pesten en is er voor jong en oud (2 op de 5 ouderen wordt gepest in een woonzorgcentrum...). Het is belangrijk dat er oog komt (en blijft!) voor de soms zeer ernstige gevolgen van pesten, zowel voor de gepestte als de pester.

Naast mijn inzet voor de Stichting Aandacht voor Pesten ben ik recensent voor de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.

Mijn achtergrond is medisch (ik heb de opleiding tot oefentherapeute Mensendieck gevolgd). Ik heb nog steeds een diepe interesse voor wetenschappelijke ontwikkelingen op het medische gebied. Voor de Stichting Gehandicapten Orgaan Renkum ben ik 5 jaar aanspreekpunt geweest m.b.t spierziekten. Tevens heb ik een aantal jaren rechten gestudeerd.

Bovenal ben ik moeder van twee, al bijna volwassen, kinderen.