Over de leeuwentrainer
Werkwijze
Vergoedingen
Contact

Anja van de Weerd

Ik ben Integratief Kinder- en Jeugdtherapeut en tevens Integratief Kindercoach en Kindercounselor. In de gemeente Renkum heb ik een Kinder- en Jeugdpraktijk genaamd Blij met JeZelf. Kinderen, jongeren, ouders en instellingen kunnen bij mij terecht voor advies, coaching en therapie. Ik werk o.a. met dierondersteunende therapie. Hierbij zet ik mijn psychosociale hulphond(en) in.


Mijn praktijk heet Blij met JeZelf omdat ik het iedereen gun blij te zijn met jezelf. Blij met de relatie die je hebt met het Zelf in je. Blij te zijn met wie je bent. Blij te zijn met het feit dat je van belang bent. Voor jezelf en voor de ander, of je nu gezond of niet zo gezond bent.

In, en ook buiten mijn werk hecht ik grote waarde aan: vertrouwen, je veilig kunnen voelen, verbondenheid met mens en dier, respect voor de ander, mildheid jegens jezelf, humor en creativiteit.

Ik heb heel bewust gekozen om een Integratief therapeut te zijn. Er zijn zoveel factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan en het instand houden van een probleem. Dat is een van de redenen waarom ik de betrokkenheid van de ouder(s) en school belangrijk vind.

Ook werk ik graag samen met verschillende disciplines zoals jeugdzorg, huisarts, kinderpsychiater en collega-therapeuten.

Naast mijn werk als Kinder- en Jeugdtherapeut heb ik samen met Mieke Elbers, die helaas in 2019 is overleden, de landelijke non-profitorganisatie Stichting Aandacht voor Pesten opgericht. Deze organisatie houdt zich bezig met het thema pesten en is er voor jong en oud (2 op de 5 ouderen wordt gepest in een woonzorgcentrum...). Het is belangrijk dat er oog komt (en blijft!) voor de soms zeer ernstige gevolgen van pesten, zowel voor de gepestte als de pester.

Naast mijn inzet voor de Stichting Aandacht voor Pesten ben ik recensent voor de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.

Mijn achtergrond is medisch (ik heb de opleiding tot oefentherapeute Mensendieck gevolgd). Ik heb nog steeds een diepe interesse voor wetenschappelijke ontwikkelingen op het medische gebied. Voor de Stichting Gehandicapten Orgaan Renkum ben ik 5 jaar aanspreekpunt geweest m.b.t spierziekten. Tevens heb ik een aantal jaren rechten gestudeerd.

Bovenal ben ik moeder van twee, al bijna volwassen, kinderen.